dimarts, 21 de febrer del 2017

PROJECTES DE LECTURES DE TEXTOS EN PROSA

 Josep Maria Vallés va presentar el projecte de lectures de textos en prosa de mossèn Ramon Muntanyola, a la biblioteca que porta el seu nom, a l’Espluga de Francolí.
Des del mes d’abril fins al mes de setembre es realitzaran una sèrie d’actes per homenatjar-lo i recordar la feina feta. Hi hauran conferències, lectures de poemes, edicions de llibres, exposició (itinerant) dels llocs on va exercir, com per exemple Salou, la Selva del Camp, Vilaseca... i finalment, algun reconeixement a través de música i/o concert.
Mossèn Ramon Muntanyola, neix a l’Espluga el 2 d’abril del 1917, per vocació comença a estudiar al seminari però, just esclatar la Guerra Civil marxa a França, després a Mallorca, i no acaba els seus estudis eclesiàstics fins acabar la Guerra. El seu primer destí fou Guimerà, i com que els canviaven molt sovint va anar cap a Rocallaura i Montblanquet... Es comença a notar un enfrontament personal amb l’església de Tarragona  i com a “càstig” l’envien als Omells de Na Gaia. Des de allí continua amb la seva acció patriota i publica una revista anomenada “Ressó” amb  textos en llengua catalana.

Aquest any 2017 l’Espluga de Francolí i alguns dels pobles on va exercir celebraran el Centenari del seu naixement. La Biblioteca Ramon Muntanyola farà cada dilluns a les 7 de la tarda, entre el mes d’abril i el setembre lectures per recordar la seva trajectòria.


1 comentari:

  1. Per qué no diuen que els republicans van asesinar al seu pare, el seu germano I al seu oncle

    ResponElimina

ESTAMPES ESPLUGUINES

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola inaugura un cicle de conferències sobre la història de l'Espluga de Francolí La Biblioteca Municip...