dimarts, 21 de febrer del 2017

PROJECTES DE LECTURES DE TEXTOS EN PROSA

 Josep Maria Vallés va presentar el projecte de lectures de textos en prosa de mossèn Ramon Muntanyola, a la biblioteca que porta el seu nom, a l’Espluga de Francolí.
Des del mes d’abril fins al mes de setembre es realitzaran una sèrie d’actes per homenatjar-lo i recordar la feina feta. Hi hauran conferències, lectures de poemes, edicions de llibres, exposició (itinerant) dels llocs on va exercir, com per exemple Salou, la Selva del Camp, Vilaseca... i finalment, algun reconeixement a través de música i/o concert.
Mossèn Ramon Muntanyola, neix a l’Espluga el 2 d’abril del 1917, per vocació comença a estudiar al seminari però, just esclatar la Guerra Civil marxa a França, després a Mallorca, i no acaba els seus estudis eclesiàstics fins acabar la Guerra. El seu primer destí fou Guimerà, i com que els canviaven molt sovint va anar cap a Rocallaura i Montblanquet... Es comença a notar un enfrontament personal amb l’església de Tarragona  i com a “càstig” l’envien als Omells de Na Gaia. Des de allí continua amb la seva acció patriota i publica una revista anomenada “Ressó” amb  textos en llengua catalana.

Aquest any 2017 l’Espluga de Francolí i alguns dels pobles on va exercir celebraran el Centenari del seu naixement. La Biblioteca Ramon Muntanyola farà cada dilluns a les 7 de la tarda, entre el mes d’abril i el setembre lectures per recordar la seva trajectòria.


1 comentari:

  1. Per qué no diuen que els republicans van asesinar al seu pare, el seu germano I al seu oncle

    ResponElimina

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...