dimecres, 7 de març del 2018

ENS VISITA L'ESCRIPTORA TECLA MARTORELL


PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE LA TECLA MARTORELLEl passat dimarts 6 de març a les 19:00 de la tarda, a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí , es va fer la presentació de la novel·la 'Com les soques de les figueres velles', de Tecla Martorell, premi de narrativa Fra Albert Vidal de les Festes de la Serra 2016.
 A l'acte hi participaran el Club de Lectura “Lletreixerides”  i  l'autora
'Com les soques de les figueres velles' (narra la història de dues dones que emigren dels seus respectius llocs d'origen transitant per diferents camins. La ignorància i la misèria abonades pel caciquisme opressor i el masclisme consentit marcaran les seves vides).

L'autora, la tarragonina Tecla Martorell, és diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Pedagogia per la Universitat Rovira i Virgili. Des de l'any 1981 treballa de mestra d'adults als barris de Ponent de la ciutat. Juntament amb Pilarín Bayés, ha publicat literatura infantil, com és 'Petita història de la Rambla de Tarragona'. L'any 2009 publica la seva primera novel·la, 'Dels sols i les llunes'. Al llarg de la seva trajectòria ha guanyat diversos premis de narrativa curta, que el 2014 publica en un recull anomenat 'Contes, relats i un comiat'. 'Com les soques de les figueres velles' és la seva segona novel·la, en què, tot i canviar d'ambient, segueix introduint- se en el món de les dones.
Al finalitzar ens va presentar la seva última novel.la “Memòries de les oblidades” quatre històries de quatre dones víctimes del franquisme. Quatre dones que van morir al convent de les Oblates (presó de dones).

Gràcies per compartir les teves escriptures!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...