dimarts, 25 de setembre de 2018

XERRADA: OBESITAT, DIABETIS I ARTERIOSCLEROSI


VISITA DELS ALUMNES DE 4T D’ESO

Des del Departament de Cultura i la Central de Biblioteques de Tarragona dins del projecte “Píndoles de Salut”ens proposen una activitat de divulgació científica  amb la col.laboració de l’Institut d’Investigació Sanitàries Pere Virgili.
La Doctora Anna Hernández, de la Unitat de Recerca Biomèdica en parla de l’Obesitat, la diabetis de tipus 2 i l’arteriosclerosi que són els principals problemes de salut de la societat actual.
D’una manera molt planera l’Anna ens va fer una xerrada  per poder entendre que li passa al nostre cos en aquest tres trastorns, què es fa per diagnosticar-ho i què es podria fer per tractar-ho. Ens va explicar l’importància  dels nostres estils de vida, bàsicament l’augment del sedentarisme i la mala alimentació, han propiciat un increment en el nombre de persones que pateixen algun d’aquest trastorns. Entendre el funcionament d’aquestes malalties és essencial per a poder diagnosticar-les correctament i de forma primarenca i també per poder tractar-les.
Un cop finalitzada vam aprofitar per conèixer la biblioteca i la possibilitat de fer treballs de recerca en l’espai més íntim de la biblioteca, l ‘anomenem  “ Col.lecció Local”. Un espai tancat i diferenciat de la resta on podran realitzar els treballs per grups. Sempre amb prèvia reserva


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola exposa al pati de l'antic hospital l'exposició "Vallverdú Horitzó"

Es tracta d'una mostra itinerant de petit format sobre la vida i obra de l’escriptor, coincidint amb l’any de commemoració del seu cente...