dilluns, 21 d’octubre del 2019

EXPOSICIÓ POMPEU FABRAL’Any Pompeu Fabra arriba aquest mes d’octubre a l’Espluga de Francolí


En motiu de celebrar-se dels 150 anys del naixement del Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va declarar el 2018 l’Any Pompeu Fabra, amb l’objectiu de difondre la figura i l’obra d’aquest personatge essencial de la cultura catalana.
 L’Any Pompeu Fabra va incloure una munió d’actes diversos a tot Catalunya per reconèixer l’obra del Mestre, i l'Espluga també s’hi ha volgut sumar.
Aquest mes d’octubre, amb la col·laboració de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i del Servei de Català de la Conca de Barberà del Consorci per a la Normalització Lingüística, tindrem l’oportunitat d’endinsar-nos en la figura i l’obra de Pompeu Fabra a partir de l’exposició “Pompeu Fabra.
 Una llengua completa”, una producció de la Direcció General de Política Lingüística. Hi ha unanimitat total a considerar Pompeu Fabra com el responsable de la modernització del català a partir dels seus treballs de normativització, concentrats en l’Ortografia catalana, la Gramàtica catalana (de la qual se celebren 100 anys de la seva publicació) i el Diccionari general de la llengua catalana.

L’exposició estarà oberta al públic del 21 d’octubre al 21 de novembre, a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola (Torres Jordi, 16, 1a). L’horari de visita serà dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 17 a 20 h; i dimecres de 9 a 12 h.

Més informació: www.anypompeufabra.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...