dijous, 2 de juliol del 2020

LLEGIR TÉ PREMI

El Departament de Cultura convoca una nova edició d'estiu del concurs per fomentar la lectura Llegir té Premi


  • L’edició especial del concurs realitzada durant el confinament ha estat un èxit, amb un total de 3.000 infants i joves d’entre 8 i 16 anys participants
  • Entre els premiats, 9 dels 10 guardonats a la categoria individual són noies
El Departament de Cultura convoca novament el concurs per fomentar la lectura Llegir té Premi durant els mesos d’estiu. Com ja és habitual en aquest període, es convoca l’edició estiuenca del concurs, que s’inicia a partir del dilluns 6 de juliol i que finalitzarà el 13 de setembre. Les inscripcions es poden fer des d’avui mateix a www.llegirtepremi.cat
Aquest concurs, iniciativa de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, té per objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques públiques entre els joves. Llegir té Premi s’articula mitjançant la plataforma digital del portal educatiu Legiland i s’organitza en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys, i una tercera categoria per a equips, en la qual han participat 203 clubs de lectura formats pels mateixos inscrits.
Durant el període de confinament, concretament entre el 20 d’abril i el 21 de juny, un total de 3.000 infants i joves d’entre 8 i 16 anys, usuaris de 334 biblioteques públiques de Catalunya, han participat en el concurs. A més, en el mateix període s'han llegit virtualment un total de 24.350 llibres i articles. Els participants a Llegir té Premi han pogut seleccionar les lectures entre més de 680 títols en català, castellà, anglès i títols de lectura fàcil. La selecció de les obres permet oferir un seguit de propostes de lectura adequades a l’edat i interessos, des de llibres clàssics a les darreres novetats de la literatura juvenil. Per a l’edició especial durant el confinament es va reforçar la presència de títols a la biblioteca digital eBiblioCat.
Els guanyadors d’aquesta edició especial COVID-19 són lectors inscrits en les següents biblioteques:
Categoria de 8-11 anys
Primer premi:  Guanyador d’un iPad – lector la Biblioteca Biblio@teneu de Sant Fost de Campsentelles.
Segon premi: Guanyadora d’un rellotge intel·ligent (smartwatch) – lectora de la Biblioteca Municipal de Constantí
Tercer premi: Guanyadora d’un rellotge intel·ligent (smartwatch) – lectora de la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú.
Quart premi:  Guanyadora d’un lot de llibres – lectora de la Biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat.
Cinquè premi: Guanyadora d’un lot de llibres – lectora de la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.
Categoria de 12-16 anys
Primer premi: . Guanyadora d’un iPad – lectora de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.
Segon premi:  Guanyadora d’un rellotge intel·ligent (smartwatch) – lectora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa.
Tercer premi: Guanyadora d’un rellotge intel·ligent (smartwatch) – lectora de la Biblioteca Pública de Lleida.
Quart premi:  Guanyadora d’un lot de llibres – lectora de la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.
Cinquè premi: Guanyadora d’un lot de llibres – lectora de la Biblioteca Pública de Sort.
Categoria equip de lectura
Primer premi:  Guanyadors d’un lot de llibres - Equip “Fruites Seques” de la Biblioteca Biblio@teneu de Sant Fost de Campsentelles.
Primer premi: Guanyadors d’un lot de llibres – Equip “TEAM BROTHERS” de la Biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat.

Els premis es lliuraran a les mateixes biblioteques on es van inscriure els participants.  Dels 10 premiats en les categories individuals, 9 són noies.
  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LECXIT A LA BIBLIOTECA

  L’escola Martí Poch, la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’institut Joan Amigó inicien un nou projecte que té per l’objectiu millorar ...