dimarts, 15 de setembre del 2020

 La Biblioteca de l’Espluga amplia horaris d’obertura i reforça les mesures de prevenció davant la Covid-19. 


La Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola comença un nou curs ampliant l’horari d’obertura de manera excepcional. També reforça les mesures d’higiene i seguretat a causa de la situació actual derivada de la Covid-19. 



La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola amplia aquest curs l’horari d’obertura de manera excepcional, obrint tots els matins i com ja era habitual també a les tardes, excepte la tarda de dimecres que romandrà tancada per atendre els clubs de lectura. Així doncs a partir de dilluns 14 de setembre de 2020, s’amplia l’horari del servei. Els matins de 2/4 d’11 a la 1 del migdia i les tardes de 4 a 8, excepte els dimecres que romandrà tancada. 



Des de la Biblioteca pública, s’han reforçat les mesures de prevenció davant la situació actual derivada de la Covid-19, oferint deu places entre la sala de lectura i col·lecció local per a joves i adults. I tres espais per a nuclis familiars a la sala infantil. L’ús d’ordinadors es limita a cinc, quatre a la sala de lectura i un a la col·lecció local.

 Els usuaris hauran de tenir en compte i respectar les següents mesures: 

- Per accedir als espais de la Biblioteca és obligatori l’ús de mascareta a partir dels 6 anys (amb les excepcions establertes per les autoritats sanitàries). 

- També serà obligatori el rentatge de mans amb hidrogel i el compliment de la distància de seguretat, excepte en el cas dels grups estables de convivència. 

- Caldrà seguir les indicacions de seguretat marcades pels elements de senyalització i les recomanacions que indiquin el personal laboral.

 - Els menors de 8 anys hauran de venir acompanyats d’una persona adulta. 

- Respectar l’aforament limitat de deu persones entre la sala de lectura i la col·lecció local. Així com de cinc usuaris als ordinadors (quatre a la sala de lectura i un a la col·lecció local). A l’espai infantil hi poden romandre tres nuclis familiars, entenent-los com a grups estables de convivència.

 - Per romandre als espais habilitats per llegir, estudiar i/o treballar caldrà que els usuaris ocupin els seients habilitats i assignats i respectin la distància de seguretat.

 - Les persones usuàries poden accedir lliurement a la col·lecció amb la finalitat d’emportar-se documents en préstec. Per garantir la quarantena de 48 hores que han de passar tots els documents, els que hagin estat consultats pels usuaris s’hauran de deixar a les taules i/o als carros senyalitzats específicament, i en cap cas s’hauran de retornar a les prestatgeries.

 - Per accedir als ordinadors d’ús públic es recomana fer reserva prèvia al taulell més proper als ordinadors o bé a través del servei de reserva d’ordinadors.

 - Per participar en les activitats programades al llarg del curs, caldrà haver realitzat inscripció prèvia. La Biblioteca es reserva el dret d’anul·lació o ajornament segons evolució de l’estat de la pandèmia. 




Programa d’activitats

 La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola treballa en una proposta d’activitats per aquest curs 2020-2021. Adaptant les activitats a la situació i normativa actual. Així aquest any la programació s’anunciarà mensualment, i no en format anual, a causa de l’evolució canviant provocada per la pandèmia. Les primeres activitats presencials seran l’obertura del curs amb els clubs de lectura, que tot just ultimen els detalls.

 eBiblio, la biblioteca digital una plataforma que dóna servei de préstec 

La Biblioteca de l’Espluga recomana a les persones usuàries accedir al servei de préstec de continguts i serveis digitals a través de l’eBiblio.

 Com donar-se d’alta a eBiblio: https://biblioteques.gencat.cat/ca/biblioteques/catalegs/eBiblio/ Si no disposes del carnet de biblioteques, pots generar-lo telemàticament al següent enllaç: 

http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/carnet.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...