dilluns, 14 de setembre del 2020

SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

 La Biblioteca de l’Espluga convidada a la Setmana del Llibre en Català a Barcelona

La Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola ha estat una de les quatre biblioteques seleccionades del Camp de Tarragona per ampliar el seu fons, en un dels esdeveniments literaris i culturals més importants del país.

Del 9 al 13 de setembre s’ha celebrat a Barcelona la 38a edició Setmana de Llibre en Català, un esdeveniment literari impulsat per Editors.cat, mostra de la riquesa i diversitat de l’edició en català.

El Servei de Biblioteques, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), ha impulsat el programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que porta les biblioteques públiques a comprar títols a les fires que se celebren a Catalunya.
El Servei aposta per un projecte que beneficia d’una banda a les fires, atès que se’ls garanteix una quantitat d’ingressos addicional; i de l’altra a les biblioteques, que poden ampliar el seu fons adquirint-hi les novetats exposades

A la província de Tarragona han estat quatre les Biblioteques seleccionades, entre elles la Biblioteca pública i municipal de l’Espluga, que ha assistit a l’esdeveniment per adquirir-hi nous fons, amb una dotació de mig miler d’euros.

Més enllà de les adquisicions, l’objectiu principal del projecte és que les biblioteques enforteixin el seu vincle amb els editors i els llibreters de Catalunya, motiu pel qual en cada una de les fires s’inclou una activitat que pretén afavorir la trobada i el diàleg entre els diferents agents del sector del llibre.


La bibliotecària de l’Espluga Núria Estadella i el regidor de Cultura Enric Mercadé van assistir el passat dijous 10 de setembre en aquest esdeveniment literari i cultural. Participant en la ponència “Com triar literatura infantil i juvenil per a la teva Biblioteca” pensada per les responsables de les biblioteques. Així com a l’espai de venda de La Setmana, ubicat aquest any al Moll de la Fusta de Barcelona, a causa de la situació actual provocada per la Covid-19.


Els llibres adquirits per la Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola recullen les necessitats dels lectors locals i l’oportunitat de descobrir nous títols de la literatura infantil, juvenil i per adults. Escollint també les novetats pels clubs de lectura que impulsa cada any la Biblioteca i que aviat engegaran el curs 2020-2021.

 Un espai, La Setmana del Llibre en Català, on més de 100 biblioteques del país s’ha trobat amb un objectiu comú: Sumar i descobrir nous títols editorials per a bastir de nous fons les biblioteques públiques. Durant la jornada també hi ha hagut espais de trobada amb altres biblioteques, on entre les responsables d’aquests equipaments han intercanviat recursos i projectes.

  


 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LECXIT A LA BIBLIOTECA

  L’escola Martí Poch, la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’institut Joan Amigó inicien un nou projecte que té per l’objectiu millorar ...