divendres, 30 d’octubre del 2020

La Biblioteca de l’Espluga adapta els seus serveis a les noves restriccions oferint només servei de préstec i retorn de llibres


Les noves restriccions derivades de la Covid-19, aturen durant quinze dies, les activitats i servei de consulta presencial a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola.

Davant les noves restriccions derivades de l’evolució negativa de la Covid-19, durant els pròxims quinze dies, la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, redueix els serveis, oferint només els serveis de préstec, segons la resolució proposada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i aprovada pel Govern de la Generalitat aquest dijous dia 29 d’octubre.

Una reducció dels serveis bibliotecaris, que s’adapta a la normativa publicada aquest mateix dijous i que s’ajusta a la complexitat sanitària actual. Els serveis de la Biblioteca quedaran acotats al retorn i accés al préstec bibliotecari, sense accés a les col·leccions,

Tot i complir amb la normativa fins ara existent, la Biblioteca s’adapta a aquesta nova restricció amb la prioritat màxima d’assegurar que els serveis de les biblioteques es realitzaran amb les necessàries garanties de seguretat per als seus usuaris i el personal que hi treballa.

Les mesures obligatòries són:

> L’ús de la mascareta és obligatori.

> És obligatori rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic per entrar a l’edifici.

> Cal mantenir la distància física interpersonal de seguretat d’1,5 m.1. Quins serveis presencials al públic es podran efectuar la Biblioteca?

- Servei de préstec i retorn de llibres, amb els protocols determinats i preferentment amb cita prèvia (telèfon, correu electrònic o plataforma web).

- Informació bibliogràfica, preferentment, mitjançant telèfon, correu electrònic o plataforma web. En el cas que es requereixi l’accés a la biblioteca per a aquest servei, també es farà preferentment mitjançant cita prèvia.

- Préstec interbibliotecari.

2. Es podrà accedir a la Biblioteca?

No es podrà accedir a dins de la biblioteca ni tocar cap llibre ni document. La bibliotecària proporcionarà els documents sol·licitats a la porta d’entrada i seguint les mesures de prevenció. L’entrada a l’equipament es realitzarà per l’accés habitual, la sortida es farà a través de les antigues escales, evitant així la coincidència d’usuaris en un espai reduït com és l’escala. Els WC públics romandran tancats.

S’ajornen les activitats culturals i clubs de lectura, no estarà permès la consulta presencial, l’estudi en sala, l’ús d’ordinadors o fotocòpies.

3. Quin horari tindrà la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola?

Els matins d’10.30 h a la 13 h del migdia i de les 16 h a les 20 h de la tarda. Dimecres a la tarda tancat.


4. Com i quins serveis oferirà la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola?

4.1 Sistema de préstec i retorn. Com es farà?

Presencialment, o a través del telèfon 977 871 432 o 690 675 550, per el correu electrònic biblioteca@esplugadefrancoli.cat o a través d’una plataforma web Argus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

És imprescindible per a fer la reserva dels llibres disposar del número del carnet de biblioteca o el nom i els dos cognoms.

4.2 Bossa de llibre infantils preparades per edats infantils.

La Biblioteca posarà a disposició bosses amb una selecció llibres infantils, preparades segons les edats sol·licitants.

4.3 Es podran consultar diaris o revistes?

Es podrà agafar en préstec les revistes i en el retorn passaran la quarantena. No es podran consultar diaris de manera presencial.

5. Serveis adaptats a les persones usuàries

 La Biblioteca posarà a disposició bosses amb una selecció llibres infantils, preparades segons les edats sol·licitants per afavorir així el foment de la lectura a casa i dotar de recursos a les famílies. El retorn dels llibres infantils es recomanarà fer-lo amb les mateixes bosses. Els clubs de lectura seguiran la seva activitat des de casa, facilitant els llibres a les persones participants.

 6. Quines mesures de prevenció caldrà seguir a l’hora de retornar els préstecs?

Per al retorn de documents els usuaris els deixaran directament en caixes o contenidors especialment destinats per aquest ús. Un cop estiguin plens es tancaran i precintaran amb la data del dia i es deixaran 48 hores en quarantena. Es recomana l’ús de la mascareta per a tots els usuaris.

Si un usuari no respecta la normativa?

Seguirem el protocol d’avís a la vigilància municipal o mossos d’esquadra.

El Camp de Tarragona intentarà reobrir les portes  de les seves biblioteques de manera conjunta i consensuada amb les treballadores i treballadors i Ajuntaments, tan aviat com es pugui, quan l’evolució de la pandèmia millori.

*Totes les mesures i previsions de serveis estan subjectes a l’evolució de la pandèmia.

La Cultura és segura, esperem poder-vos acollir de nou, ben aviat! Salut, lectura i cultura!


Nuri Estadella
Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí
biblioteca@esplugadefrancoli.cat
https://bibliotecamossenramonmuntanyola.blogspot.com/

Enric Mercadé Pàmies
Regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí
emercade@esplugadefrancoli.cat

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...