dilluns, 25 de gener de 2021

VIU UN LLIBRE

 

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola

se suma al projecte “Viu un llibre”


El Departament de Cultura proposa als nois i noies d’entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d’un llibre mitjançant una plataforma digital que innova en el procés de millora de la comprensió lectora

Les biblioteques públiques podran crear clubs de lectura mitjançant la plataforma Fiction Express de Boolino per compartir la creació d’un llibre amb un autor o autora de referència

Les biblioteques públiques podran accedir a la plataforma Fiction Express que ofereix en exclusiva un seguit de títols literaris en català, castellà i anglès que es publiquen setmanalment i que permet als nois i noies la possibilitat d’interactuar amb els seus autors i autores escrivint la continuació de la història. A través d’un sistema de votacions i d’un fòrum obert amb l’autor o autora, on es comparteixen idees i opinions sobre el llibre, l’autor o autora tindrà nous arguments per escriure els capítols posteriors. Aquest projecte es dirigeix a nois i noies de 5è i 6è de primària i de tots els cursos d’ESO.

Un total de 7 biblioteques de la demarcació de Tarragona participen en el projecte i la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga n’és una i desenvoluparà aquesta iniciativa amb el club de lectura “imagiteca” i també amb els grups de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Joan Amigó i Callau. Les biblioteques públiques disposaran d’aquesta eina a partir d’aquesta setmana i podran crear els seus propis grups de lectura i escriptura. La persona dinamitzadora del grup podrà escollir el llibre que es vol treballar.

La iniciativa “Viu un llibre” té com a objectius fomentar la lectura, millorar la competència lectora i desenvolupar l'hàbit de llegir entre els joves. Per aconseguir-ho utilitza una metodologia única i innovadora: cada setmana es publica un capítol de cada llibre, un per cada nivell i per cada idioma (català, castellà i anglès), seguidament els participants tenen una setmana per llegir el capítol i interactuar a través d'un fòrum obert amb els autors i autores que estan escrivint el llibre i votar la millor de les tres opcions de continuïtat de la història Les seves opinions ajudaran als escriptors a escriure els capítols posteriors. L’exercici es repetirà durant 5 setmanes.

La plataforma interactiva Fiction Express és un projecte de l’empresa catalana Boolino, una startup participada per Wayra, Barcelona i que va guanyar el 2020 el premi Supplier of The Year d’Education Resources Awards (ERA). La plataforma està ja disponible a 20 països d'Europa, Amèrica Llatina i Àsia i el seu objectiu és arribar, al 2024, als cinquanta països i superar els deu milions d'alumnes. 

Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, i de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.


No hay ninguna descripción de la foto disponible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INSTITUT JOAN AMIGO I LA PLATAFORMA "VIU UN LLIBRE"

 L'Institut Joan Amigo d urant les sessions de lectura treballem en xarxa amb la Biblioteca Pública M. Ramon Muntanyola Per segon any co...