dimarts, 26 d’octubre del 2021

INSTITUT JOAN AMIGO I LA PLATAFORMA "VIU UN LLIBRE"

 L'Institut Joan Amigo durant les sessions de lectura treballem en xarxa amb la Biblioteca Pública M. Ramon Muntanyola


Per segon any consecutiu durant les sessions de lectura visitem la Biblioteca Pública M. Ramon Muntanyola… virtualment. Cada dia rebem la visita de la seva bibliotecària en una de les nostres classes i ens endinsa en el món il·limitat que ens obre la lectura, especialment la virtual.
Ens informa de les darreres novetats sobre les ofertes de lectura digital, activem el préstec de llibres on-line i participem en concursos de lectura per decidir el final de capítols amb els autors dels llibres, perquè les dues biblioteques han d’estar sempre en connexió!

Plataforma “Viu un llibre”
Tot l’alumnat de l’institut, si vol participar-hi ja que és opcional i voluntari, pot participar en aquesta iniciativa que organitza el Departament de Cultura. Concretament, la plataforma digital “Viu un llibre” proposa als nois i noies d’entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d’un llibre amb un autor o autora reconeguts dins el panorama literari juvenil. Els títols literaris poden ser en català, castellà i anglès, i es publiquen setmanalment.

Com funciona la plataforma? Aquest tipus d’organització que permet als nois i noies la possibilitat d’interactuar amb els seus autors i autores escrivint la continuació de la història, funciona a través d’un sistema de votacions i d’un fòrum obert amb l’autor o autora. Allà es comparteixen idees i opinions sobre el llibre, perquè l’escriptor o escriptora tingui nous arguments per escriure els capítols posteriors.

Segon any de participació de l’institut Joan Amigó
Aquest curs l’alumnat torna a participar en el projecte, en el qual la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola va ser premiada el curs passat amb tres reconeixements, ja que es va convertir amb la més activa de Catalunya en lectura en català, la segona en castellà i la segona en anglès.

#insjoanamigoicallau #lectura #viuunllibre #biblioteca @bibliotecaespluga








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...