divendres, 26 de novembre del 2021

25N DIA INTERNACIONAL PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

 Ahir dia 25 de novembre, dins la jornada Internacional contra la Violència envers les Dones, la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola va fer una sessió de contacontes on va explicar els contes de "L'Artur i la Clementina" i "Jo vaig amb mi"

Els contes explicats són "L'Artur i la Clementina"L'estimació i la il·lusió que en un principi caracteritzen la relació entre l'Artur i la Clementina ben aviat es transformen en monotonia. La Clementina no se sent realitzada, lliure ni tampoc feliç; la seva parella subestima les seves qualitats i ridiculitza les seves aspiracions. En comptes d'oferir-li comprensió i respecte, l'actitud de l'Artur anul·la la personalitat de la Clementina i li genera una dinàmica de dependència. A més a més, la va carregant d'objectes pesants i innecessaris, que no només no la satisfan en absolut, sinó que frenen el seu desenvolupament personal.

"Jo vaig amb mi"A una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Què pot fer? Els seus amics li aconsellen de tot: que es tregui les cues, les ulleres, el somriure, les pigues, les ales, que no sigui tan xerraire. El nen per fi s'ha fixat en ella, però, amb tant treure's coses, fins i tot han marxat els ocells del seu cap. I la nena se n'adona que ja no és ella i decideix recuperar les seves cues, les ulleres, el seu somriure, les seves pigues, les seves ales, les seves paraules...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...