dijous, 5 de desembre del 2019

"IMAGITECA" CLUB DE LECTURA INFANTIL


Ha començat a l’octubre  “La Imagiteca”, el club de lectura infantil de la Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí

Des de la Biblioteca i amb el suport de les regidories de cultura i educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí també s’està treballant amb el nou calendari d’activitats per al curs 2019 - 2020.

El mes d’octubre, la Biblioteca Municipal Mn. Ramon Muntanyola ha iniciat el  tercer  Club de Lectura Infantil sota el nom de “La Imagiteca”. El club de lectura infantil, reuneix als infants a la Biblioteca l’últim dimecres de mes. L’edició d’aquest curs ja compta amb la totalitat de les inscripcions completes. El passat curs hi van participar 10 nens i nenes, d’edats compreses entre els 9 i 12 anys. De moment s’han llegit un total de 15 llibres. L’experiència és molt enriquidora, ja que els infants gaudeixen de la lectura compartint les sensacions produïdes pel llibre amb els seus companys i companyes.
Als nens i nenes se’ls proporciona una llibreta on han d’elaborar una fitxa per llibre amb  fotos de la portada, de l’autor,de l’il·lustrador, així com algun tret característic d’aquest i la puntuació que cada lector li ha atorgat al llibre, entre altres informacions. Un cop finalitzat el club de lectura aquestes llibretes romandran a la Biblioteca perquè altres nens i nenes puguin disposar d’aquesta breu, però important informació.
Les sessions del club de lectura infantil estan guiades per la responsable de la Biblioteca, Nuri Estadella. La resposta per part dels infants és molt positiva i entusiasta, fet que es valora molt positivament per parts dels pares i mares, així com de la bibliotecària.
Com a novetat, aquest primer Club de Lectura del mes d’octubre s’ha fet un taller de sabó, ja que la lectura d’aquest estiu passat ha estat  “Flairosa, la bruixa dels sabons”. Aquest taller s’ha fet per  tal d’acomiadar als lectors que deixen del club de lectura i donar la benvinguda als nous lectors i lectores. Un nou curs per endavant, una “Imagiteca” més!
La Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola també està immersa preparant ja el nou calendari del curs, que d’octubre a juny vesteix d’activitats aquest equipament municipal, amb diverses propostes i formats.
Una iniciativa que rep el suport de les regidories de cultura i educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.
Nuri Estadella
Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí
biblioteca@esplugadefrancoli.catCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...