divendres, 12 de febrer del 2021

#BOOKFACEFRIDAY


La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola

se suma a la iniciativa mundial “#bookfacefriday#bookfacefriday va sorgir l’any 2014 a una Biblioteca de Nova York i té com a objectiu fer recomanacions literàries amb fotos artístiques de llibres

Una iniciativa que convida a fomentar el coneixement del fons de la Biblioteca, però que també vol a fer una crida a la ciutadania a mostrar les novetats comprades des d’ara fins al dia de Sant Jordi.  A més, entre totes les persones participants, que etiquetin la Biblioteca a les fotografies, se sortejarà una panera de llibres

 

La Biblioteca de l’Espluga, se suma a una iniciativa mundial, nascuda l’any 2014 a una Biblioteca de Nova York, que té com a objectiu fer recomanacions literàries amb fotos artístiques de llibres. Una iniciativa que convida a fomentar el coneixement del fons de la Biblioteca, però que també vol a fer una crida a la ciutadania a mostrar les novetats comprades d’ara fins el dia de Sant Jordi de 2021.

Una proposta de dinamització a les xarxes socials que empren la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, davant del creixement i ús d’aquestes, incentivant així la participació de les lectores, i les recomanacions literàries. Nuri Estadella, bibliotecària explica “les nostres lectores són de paper, però a les xarxes també hi són, volem fer-les participar d’aquest moviment mundial des de l’Espluga”.


Què és el BookFaceFriday?

La denominació que agrupa a tots és #bookfacefriday (divendres de cara al llibre, en anglès) perquè els divendres és el dia escollit per a mostrar els muntatges i pujar-los a internet. Aquesta etiqueta acumula quasi 44.000 imatges, i entre ells hi ha  aportacions de biblioteques de quasi tot el món.

El resultat són unes fotografies que integren perfectament les imatges de les portades en escenaris reals. De vegades són imatges fetes al carrer i de vegades a l'interior de les mateixes biblioteques, però sempre resulten propostes engrescadores que conviden a llegir un llibre, sí, però també tenen valor estètic per sí mateixes.

La iniciativa ha traspassat fronteres i algunes biblioteques i lectors catalans també s'hi han afegit. Recomanacions literàries a banda, els lectors han demostrat la seva vocació artística.

  Com participar-hi?

Amb l’ús del hashtag mundial #bookfacefriday i un de local el #bookfaceEspluga la Biblioteca pública de l’Espluga, anima la ciutadania a recomanar propostes literàries de tot tipus. Cada divendres, fins el dia 23 d’abril, la Biblioteca publicarà una recomanació literària i una imatge associada al projecte, per fomentar-ne la participació.

1.       Fer fotografies artístiques de la portada del llibre i recomanar-lo a les xarxes socials.

2.       Etiqueta a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola:

A Facebook: @BibliotecaEspluga

A Instagram: @Bibliotecaespluga

A Twitter: @BiblioFrancoli

 

3.       Afegir els hashtags a les fotografies: #bookfacefriday #bookfaceEspluga

Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí que treballa per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...