divendres, 26 de febrer del 2021

"EL PORC DEL DEMÀ" #BOOKFACEESPLUGA #BOOKFACEFRIDAY

 
Al certamen El Porc del Demà hem convidat la ciutadania a jugar al joc dels futuribles.

 Com seran les granges en un futur?

 Als judicis, la gent jurarà dir la veritat sobre d’un bull negre?

 Quants escons obtindria un partit format per garrins?

 El llibre que tens a les urpes agrupa els finalistes i guanyadors d’El Porc del Demà, un concurs literari de relats sobre la catàstrofe de la indústria porcina organitzat pel Grup de Defensa del Ter (GDT), Justícia AlimentàriaCàrnies en LluitaSetembre Pol·len Edicions. Són: Oscar Arenas Larios; Núria Barnolas; Sabina Batlle Baró, Xavier Bayle; Igor Cano; Miquel Casadevall; Maria Donlo Sarasua; Javier García Lapiedra; Javier Martínez Aznar; Gil Pratsobrerroca Ferrer i Maria Sevilla Paris.

La idea de teixir un concurs per fer aflorar, en clau distòpica, el sistema intensiu de la indústria càrnia parteix d’una problemàtica global, i d’una necessitat de repensar el sistema alimentari. A Osona són pioners en el desastre del porc, però ràpidament es va estendre. Primer per Catalunya, on ara mateix el 41 % de les masses d’aigua subterrànies estan contamina desper nitrats, i després, per tota la península. El sector porcí és la quarta indústria de l’Estat espanyol, s’hi engreixen i sacrifiquen més de 50 milions de porcs l’any. Tot i que els espanyols consumeixen 4 vegades més de la quantitat de carn que recomana l’Organització Mundial de la Salut, més del 50 %de la carn porcina produïda aquí es dedica a l’exportació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...