dilluns, 10 de maig de 2021

VIU UN LLIBRE

 La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola és premiada pel projecte "Viu un llibre", on participen els nostres alumnes de tercer i quart d'ESO del nostre institutLa biblioteca pública de l'Espluga de Francolí ha obtingut tres reconeixements aquest trimestre. 
🏅  En concret, és la més activa de Catalunya en lectura en català, la segona en castellà i la segona en anglès. I això gràcies al projecte "Viu un llibre", en el qual participen els alumnes de tercer i quart d'ESO del nostre institut. El projecte es va engegar gràcies a la col·laboració que la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l'Espluga de Francolí va demanar al nostre institut i que s'ha dut a terme en les sessions de lectura durant aquest curs.


"Viu un llibre" és una iniciativa del Departament de Cultura, que proposa als nois i noies d’entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d'un llibre mitjançant una plataforma digital que innova en el procés de millora de la comprensió lectora i de la capacitat creativa. En concret, la plataforma és Fiction Express, de l'empresa catalana Boolino, de la qual destaca que permet compartir la creació d'un llibre amb un autor o autora reconeguts dins el panorama literari juvenil. De fet, la plataforma interactiva Fiction Express va guanyar el 2020 el premi Supplier of The Year d’Education Resources Awards (ERA). La plataforma està ja disponible a 20 països d'Europa, Amèrica Llatina i Àsia i el seu objectiu és arribar, al 2024, als cinquanta països i superar els deu milions d'alumnes. 

Com funciona la plataforma? Els títols literaris poden ser en català, castellà i anglès, i es publiquen setmanalment. Aquest tipus d'organització permet als nois i noies la possibilitat d’interactuar amb els seus autors i autores escrivint la continuació de la història. A través d’un sistema de votacions i d’un fòrum obert amb l’autor o autora, on es comparteixen idees i opinions sobre el llibre, l’escriptor o escriptora tindrà nous arguments per escriure els capítols posteriors. 


Des de la biblioteca ens agraeixen a professorat i  alumnat la nostra participació, que ha fet possible l'obtenció d'aquesta distinció. I ens anima a continuar com fins ara, gaudint de la lectura. Des d'aquestes línies també volem felicitar la biblioteca i agrair-li que ens oferissin aquesta oportunitat. Alhora els animem a continuar encaixant col·laboracions amb el nostre institut creant xarxa. 


 Àngels Planes VallverdúCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola exposa al pati de l'antic hospital l'exposició "Vallverdú Horitzó"

Es tracta d'una mostra itinerant de petit format sobre la vida i obra de l’escriptor, coincidint amb l’any de commemoració del seu cente...