dimarts, 25 de gener del 2022

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l'Espluga presenta la Bebeteca un espai educador per a famílies i nadons


La Biblioteca de l’Espluga inicia el projecte de Bebeteca, un espai educador i de convivència que vol nodrir de recursos en les primeres lectures a les famílies i nadons


La Bebeteca serà un nou servei mensual que oferirà la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí a partir d’aquest dijous 27 de gener. Una iniciativa que consta d’un espai i fons de llibres adaptats per a nadons i famílies. El darrer dijous de cada mes tindrà lloc en aquest equipament municipal, una trobada de mitja hora, en què famílies amb nadons podran aprendre i compartir recursos infantils, per educar en la mirada i l’escolta en les primeres lectures amb els més petits i petites.

 

Un projecte i aposta que neix des de la Biblioteca i que compta amb el suport de la regidoria de cultura, que el passat final d’any va adequar i preparar l’espai on es desenvoluparà aquesta activitat. Amb nou mobiliari i recursos adaptats i pensats per al seu correcte desenvolupament.

 

Amb la creació d’aquesta proposta, la biblioteca municipal comptarà amb un espai que vol convidar a un moment de lectura relaxada, acompanyant a mares, pares i infants en converses, ús de recursos i assessorament sobre el fons infantil disponible a la Biblioteca. Amb l’objectiu de generar i incentivar la curiositat dels més petits per la lectura en una etapa primerenca. Un espai d’aprenentatge que es diferencia d’una ludoteca, amb un acompanyament i direcció de l’activitat i que comptarà amb la participació necessària de les famílies.

 

La Bebeteca serà un servei adreçat a famílies amb nenes i nens de 0 a 3 anys, que hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta, que participarà activament de l’activitat. Des de la Biblioteca es vol fomentar la motivació i iniciació dels més petits en la lectura, un espai per desenvolupar i estimular els seus futurs hàbits lectors, generant un entorn  que afavoreixi el desenvolupament i estímul cognitiu de nenes i nens.

 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...