dilluns, 4 de setembre del 2023

La Biblioteca de l’Espluga de Francolí, dins dels actes del Centenari del Josep Vallverdú, oferirà obres poètiques de l’autor

 La companyia Cassigalls us proposa un recorregut per l’obra poètica de Josep Vallverdú, espectacle, adreçat a públic adult, que ofereix una versió en petit format.

 

La biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola ofereix als Jardins del Francolins el dia 31 d’agost a les 19:00 h dins dels actes del centenari del seu naixement de Josep Vallverdú i Aixalà a l’Espluga de Francolí l’obra poètica “El bestiari o ela animals de l’arca”.

El guió de l’espectacle parteix d’una lectura dels poemaris



que Josep Vallverdú ha explicat en la seva maduresa. I com ell mateix diu “és l’edat en què m’he trobat amb la necessitat d’expressar-me amb la poesia”

Més enllà del primer llibre de poemes intitulat “poemes del Gos” creat arran d’una anècdota biogràfica real, fen servir tot un aplec de poemaris que van des de “De signe crac”, “ Bestiolari 1”, “Argila”,  “Rondes de boires”, “ Bestiolari 2”,  “A ull nu” , “Pa de Forment” i “Atresorat silenci”

L’espectacle el dur a terme la companyia Cassigalls, narradors i rapsodes, relaten històries i reciten poemes. L’alternança dels personatges dinamitza l’obra que compta amb música i recursos audiovisuals.

Sense deixar el fil de l’espectacle, vam apareixent una selecció d’animals i es projecten imatges que insinuen un itinerari vital de l’autor.

La Música ens acompanya en aquest recorregut poètic i ens convida a assaborir els mots, els relats, els poemes, els indrets....

L’activitat tindrà una durada de 55 minuts







Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, i de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La plaça de l’Església s’omple de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2024

  Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar   la  Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajunta...